Club Deportiu Banyoles

Notícies

[OFICIAL] El Club Esportiu Banyoles i l'Agrupació Esportiva Cornellà de Terri han tancat recentment un acord de filiació que, d'entrada, permetrà al primer equip verd, actualment a 4a Catalana, aglutinar bona part dels jugadors de l'entitat de l'Estany que finalitzin la seva etapa de juvenil. Així, aquesta fórmula ja s'aplicarà amb vista al curs 2020/21, fins al punt que Francesc Ayats, que enguany ha dirigit el Juvenil A del CE Banyoles, primer classificat a 1a Divisió (G13), s'asseurà a la banqueta del primer equip dels de Cornellà de Terri d'aquí a uns mesos. La filiació culmina d'aquesta manera després de molts mesos de negociacions entre ambdues parts -amb les figures de Pau Teixidor i Joan Ayats, els presidents respectius, al capdavant, que en surten plenament beneficiades, al marge que permet al futbol comarcal enfortir les seves arrels -Cornellà és la tercera població del Pla de l'Estany.

El president banyolí, Pau Teixidor, no ha amagat la seva satisfacció per haver segellat el pacte: "Ens permetrà cobrir una manca que teníem amb els jugadors que acabaven la seva etapa de juvenil. Ens havíem plantejat fer un Banyoles B, però ja ho havíem provat dues vegades i la cosa no havia anat bé. Per això volíem buscar un club que ens permetés acollir els juvenils que acaben la seva etapa de formació. S'ha de dir que la comunicació amb l'AE Cornellà de Terri en tot moment ha estat molt bona i respectuosa i s'ha arribat a un acord molt ràpid. La filiació es farà senzillament en l'àmbit administratiu, ja que el Cornellà mantindrà el seu nom i la gestió i control del club. Per a nosaltres, el fet d'estar a 3a Divisió ens obliga a no poder fer incorporacions en segons quins períodes, i això faram que tinguem la possibilitat d'agafar efectius del Cornellà. És un projecte que ens il·lusiona molt".

Per la seva part, Joan Ayats s'ha manifestat en el mateix sentit: "Creiem que és una sinèrgia que beneficiarà ambdós clubs. Ens permetrà disposar d'un important gruix de jugadors que acaben la seva etapa de juvenil i, alhora, ells podran mantenir el grup i seguir jugant a futbol en un club de la comarca. Això és molt important per al Pla de l'Estany, ja que així evitem que els jugadors hagin de marxar a d'altres comarques. Fa tres anys, el Cornellà es va quedar sense primer equip, ja que no tenia prous jugadors ni una base prou consolidada. Vull agrair al Banyoles l'entesa i la bona comunicació que hi ha hagut en tot moment".

OFICINES: Camp Nou - Pg. Dalmau s/n, 17820 Banyoles - info@cebanyoles.net