Club Deportiu Banyoles

Notícies

IVAN P. PRAT

La Mònica, la Vane, la Sandra i la Montse. Són, actualment, les enginyeres de la sala de màquines de l’àrea social del CE Banyoles. Una branca del club tan necessària com efectiva. D’aquí neixen vincles, lligams. Des d’aquí es fa club. Totes, amb vailets defensant els colors blanc-i-blaus. La Montse Silva, nascuda a Castelló d’Empúries, i la Vane Sala, de la capital del Pla de l’Estany, n’hi tenen un cadascuna, de 9 i 8 anys, respectivament, mentre que la gironina Mònica Omedes, un parell, de 12 i 8. Qui no pot deixar de respirar futbol a casa és l’escalenca Sandra Palma: els seus tres fills, de 13, 10 i 7 anys, són jugadors de l’estructura formativa de l’entitat. La Vane i la Mònica, a més, són també mares d’una nena apassionada –i practicant- del tennis. Diuen que el que més costa dels nous projectes és arrencar-los. Elles, però, han sabut suavitzar-ho: “La comissió de festes va iniciar-se la temporada 2017/18. Des del club se’ns va proposar i, com que som mares amb nens jugant al club i també ens agrada el futbol, ens va semblar una bona idea”, asseguren. Convençudes que cal perseguir “el respecte, companyonia, el compromís o la responsabilitat” entre d’altres valors en el si de l’etapa formativa dels joves jugadores i jugadores, no amaguen que els és molt gratificant “veure com els joves gaudeixen de les activitats que s’organitzen al llarg de la temporada”.

Així i tot, admeten que sempre hi ha situacions difícils de gestionar: “És difícil que, en un club on hi ha tants jugadors, amb els seus corresponents pares, tothom estigui content. Estem parlant de moltes persones amb punts de vista diferents, malgrat que convisquin en el mateix club. Però s’ha d’afrontar amb tacte i objectivitat. La clau de l’èxit és buscar l’harmonia i que ens conflictes que puguin sorgir prevalgui l’empatia i trobar la millor solució per a tothom. Aquest és un dels motius que fan que la comissió de festes organitzi activitats, perquè nens i pares facin pinya”.

De fet, des de molts àmbits, s’han elaborat molts decàlegs que intenten prevenir actituds i comportaments poc adequats, sobretot als terrenys de joc: “És bo i necessari tenir present que hi ha coses que entre tots hem de corregir. El respecte als àrbitres, als entrenadors, als companys, al rival... Quan més hi insistim, més avançarem. Per desgràcia, sempre es donen casos aïllats als camps de futbol. Però cada vegada són menys i més focalitzats. Hi ha pares que viuen el futbol amb massa passió, i no deixa de ser un esport en què el seu fill simplement ha d’anar al camp a aprendre i gaudir-ne amb els seus companys i el seu entrenador”. Aquesta, la d’afrontar-los, redreçar-los i minimitzar-los, també és una feina de l’àrea social”. Com ho són d’altres, les més festives: la Xocolatada poc abans del Nadal, les Quines i la Festa de Cloenda són les activitats –n’hi ha d’altres fixades a l’horitzó que estan en ment aquesta temporada- que depenen exclusivament d’aquest departament del club. Tot, amb la voluntat d’estrènyer lligams tant amb la ciutat –apassionada per moltes disciplines esportives, com amb les institucions, vitals en molts casos per oxigenar els clubs.


Foto: d'esquerra a dreta, Montse Silva, Mònica Omedes, Sandra Palma i Vane Sala.

OFICINES: Camp Nou - Pg. Dalmau s/n, 17820 Banyoles - info@cebanyoles.net